Chipstorka

De här senaste dagarna har varit fulla av upptäcktsfärdande, nätverkande, vänskapande, matätande och massa andra saker som slutar på -ande. Det har varit hur bra som helst och jag ser verkligen framemot att bo här ett år! Kommer bli awesome.

Chipssmakerna är som sagt intressanta och det har i ärlighetens namn inte blivit så mycket spännande såna, mest lättsaltade. Bakverk och sådant är däremot väldigt populärt och det har blivit en del crossianter med ostfyllning, bröd med inbakad bacon och alla andra möjliga saker. Ibland gott, ibland inte!

Numera kommer min uppmärksamhet vara mest riktad mot min och Matildas blogg som är på engelska och uppdateras minst en gång om dagen. Den handlar om våra äventyr och upplevelser. Fina kort och nicea videos utlovas! Så kika in på den om ni vill höra mer om Makedonien-livet.

Hejdå.


Zdravo! Kako si?

Det betyder Hej! Hur mår du? på mitt nya språk. För cirka fem dagar sen fick vi kasta oss på bilen och åka till Stockholm för att hämta våra visum. Efter det åkte vi hem, packade under lördagen, tog en sista fin kväll/natt på nattklubb Tranan för att ta farväl av våra fantastiska vänner (det blev ett tårbad, men vi var snygga ändå) och på söndag klämde vi ihop våra överviktiga väskor och åkte! Tjoho!

I skrivande stund sitter jag i vårt tillfälliga boende som är i ett äckligt hus med 7 andra volontärer. Vårt rum rymmer två sängar och ett sängbord emellan. Våra resväskor är för stora för att komma in under sängen så det är ganska kaosartat. Om en månad kanske vi får egen lägenhet dock. Kommer bli king!

Chipssmaker finns det gott om! Dock bara konstiga sådana. Igår avnjöt jag en liten påse med Tzatsikismak och en påse med ostringar (som ostkrokar fast äckligare). Tzatsikin smakade mest bara vitlök och ostringarna smakade konstgjort. Blä. Senare idag kanske jag försöker mig på en påse med hamburgersmak om jag känner mig modig. Det här året kommer bli ett roligt chipsår!

Hej då.


RSS 2.0